Anasayfa » Bizden Haberler

Bizden Haberler

Derneğimize Ziyaret

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA GEBZE MEDİCAL PARK HASTANESİ ZİYARETİMİZE GELMİŞTİR.KENDİLERİNE DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

haber_roportaj

Başkanımız Dernek Çalışmaları Hakkında Doğan Haber Ajansıyla Röportaj Yaptı.

konak_ziyaret

Konak Hastanesi Derneğimizi Ziyaret Etti.

canli_yayin_tv41

Kocaeli TV 41 Canlı Yayın Konuğu Olduk.

gebze_teknik_uni_ziyaret

Gebze Teknik Üniversitesine Ziyarette Bulunduk.

koc_der_il_mud

Kocaeli Dernekler İl Müdürü’ne Nezaket  Ziyareti

Kocaeli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne atanan İsmail Gök Beyefendiyi ziyaret ederek ilimize hoş geldin ziyareti, Gebze Engelliler Yardımlaşma ve dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilmiştir. Kendilerine başarılar diler ömür boyu sağlıklı yaşamasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Dernek Başkanları Adına Vermiş Olduğu Yemekte Gebze Engelliler Derneği de Yerini Aldı

kahvalti

Derneğimizde Mütevazi Kahvaltı

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kandıra Cezaevi programına katıldı ve 2 adet tekerlekli sandalye hediye etti.

Nezaket Ziyareti

Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Mehmet Hilal Kaplan’ı Derneğimizin ofisinde kahvaltıya davet ettik. Kahvaltı esnasında ve sonrasında, sayın milletvekilimiz ile Dernek Başkanı Zühtü Çonkara, bölgemizdeki engellilerin sorunlarının çözülmesi noktasında neler yapılması gerektiği konusunda karşılıklı görüş alış-verişinde bulundular.

Nezaket Ziyareti

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Eyüp Türkkan’ı dernek ofisinde ziyaret eden vatandaşlar, kendi şahsında, tüm dernek yöneticilerine yaptıkları hayırlı çalışmalar konusunda başarılar dilediler.

Ziyaret Haberi

Nezaket Ziyareti

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma derneği yeni başkanı Zühtü Çonkara’yı, kamoyumuzun yakından tanıdığı şahsiyetler ziyaretlerini sürdürüyor.

kultur_turizm

Nezaket Ziyareti

GEBZE ENGELLİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI ZÜHTÜ ÇONKARA VE BAŞKAN YARDIMCISI EYÜP TÜRKKAN, KOCAELİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU.

İL MÜDÜRÜ VE ŞUBE MÜDÜRÜ HATİCE DOĞANCI İLE GÖRÜŞEN DERNEK YETKİLİLERİ, DERNEK MERKEZİNİN HALEN ÇALIŞMALARINI DEVAM ETTİRDİĞİ GEBZE’DE VE CİVAR İL VE İLÇELERDE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR HAKKINDA GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞLERİNDE BULUNDULAR.

Nezaket Ziyareti

GEBZE ENGELLİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI ZÜHTÜ ÇONKARA VE BAŞKAN YARDIMCISI EYÜP TÜRKKAN, GEBZE İLÇEMİZE YENİ ATANAN KAYMAKAMIMIZ SAYIN MEHMET ARSLAN’I MAKAMINDA ZİYARET EDEREK HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU.

BAŞKAN ZÜHTÜ ÇONKARA, DERNEKLERİNİN BÖLGEMİZDEKİ ENGELLİLER İÇİN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR VE DAHA SONRAKİ DÖNEMLERDE UYGULAYAMA KOYACAKLARI PROJELER HAKKINDA BİLGİ SUNDU.

engelliler_hatirlanmali

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, engellilerin sadece yılın bir günü değil, her günü hatırlanması gerektiğini söyledi…

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Engelliler Haftası dolayısıyla İzmit, Gebze ve Çayırova’da engelli dernekleri ve aileleriyle birebir görüştü. Dernek yönecileri ve engelli ailelerini dinleyen Kaplan, sorunlarını çözmek için ilgili birimlerle görüşmeler yaptı. İlk olarak İzmit’te Altı Nokta Körler Derneği’ni ziyaret eden Kaplan, daha sonra Gebze Engelliler Derneği yönetimiyle toplantı yaptı. Engelliler derneği başkanı Zühtü Conkara, karşılaştıkları güçlükleri ve yaşadıkları sorunları milletvekili Kaplan’a aktardı.

ONUR KIRICI DURUM
Conkara, özellikle sosyal hizmet uzmanlarının muhtaç ailelerin evlerini incelemek için geldiklerinde buzdolabına baktıklarını ve bu durumun onur kırıcı olduğunu anlattı. Conkara ile birlikte Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giden milletvekili Kaplan, bu konularla ilgili yetkililerden bilgi alarak, sosyal hizmetler yetkililerinin daha dikkatli davranması noktasında uyarıda bulundu.

KALICI ÇÖZÜM OLMALI
Çayırova’da engelli ailelerini de ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Kaplan, “Sadece bir gün hatırlanmaktan rahatsızlık duyuyorlar. Sorunlarına kalıcı çözüm bulunmasını, toplumun bir bireyi olarak değerlendirilmeyi bekliyorlar. Bu bir devlet politikası olmalı. Türkiye’de 10 milyona yakın engelli var. Ülke ve devlet olarak daha fazla değer vermek, yaşam olanaklarını iyileştirmek zorundayız” dedi.

İSTİHDAM SAĞLANMALI
Günlük yaşamda engellilerin büyük güçlükler çektiklerini de kaydeden Kaplan, “Ulaşım hizmetlerinde, yollarda, kaldırımlarda, kamuya açık merdivenler ve asansörlerde engelliler zorluk çekiyorlar. Özellikle istihdam sorunları açısından, kamu alanındaki engelli istihdamı bile çok eksik durumda. Hayatımızın her alanında engellilere yönelik bir empati yapmak ve sorunlarını çözmek noktasında üstümüze düşeni yapmalıyız” diye konuştu.